Herkese Kitap Vakfı

Herkese Her Yerde Kitap

Amacımız

VAKFIN AMACI

Herkese Kitap Vakfı’nın kuruluş amacı, kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve isteyenlere kitap ulaştırmaktır.

VAKFIN FAALİYETLERİ

Herkese Kitap Vakfı yukarıda belirtilen amacı gerçekleştirmek için yürüteceği çalışmalar, bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla, şunlardır;

1. Türkiye’de kitap okumayı özendirmek, sevdirmek, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, Türkiye’nin farklı her yerlerinde  yaşayan bireylerin eşit şartlarda kitaba ulaşmalarını sağlamak, kitap hazinemizin kaybolmadan yeni nesillere aktarılmasını temin etmek ve herkese, her yerde kitap okutmayı başarmak maksadıyla faaliyetler yapmak,
  2. Türkiye’de yayınlanmış tüm kitapların ülkenin en ücra köşesinden dahi temin edilebilmesine olanak sağlayacak altyapıları kurmak,
  3. Okumanın önemine inanan öğretmenler, üniversite öğrencileri, veliler ile özel sektör çalışanlarını gönüllü olarak bir araya getirmek, bulundukları kurum ve yerleşkede bu konuda vakıf amaçlarıyla örtüşen projeler yürütmelerine zemin hazırlamak,
  4. Okuma alışkanlığına etki eden psikolojik ve sosyolojik unsurları, uzmanları aracılığıyla araştırmak, konu hakkında ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve üniversitelerle işbirlikleri geliştirmek,