default logo

BÜLENT ÜNAL

Bulent_Unal_Web
BÜLENT ÜNAL
1944 Ankara Dogumlu, evli, iki çocuk babası.İşletme ekonomisi egitimi aldı.
İlaç Endüstrisinde üretim planlaması, stok kontrol, iş ve zaman etüdleri, iş degerlemesi konularında çalıştı. Aynı konularda serbest danışmanlık yaptı. 1975 yılında PİAR Araştırma Merkezi’nin, 1979 yılında Tüyap Fuarcılık Grubunun kurucusu oldu.Yüzden fazla pazar araştırma projesinde görev aldı. Kuruldugu günden bu yana Tüyap Grubu yöneticiliğini ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor. İstanbul, Bursa, Konya, Diyarbakır ve  Adana’da sahip olunan fuar merkezlerinde, otuz yılda 1000’in üzerinde ticari fuar yönetti. Bu fuarlara 74 ülkeden 191.713 firma, ve 99 ülkeden, 26.476.961 ziyaretçi katıldı.Yurt dışında 30 ülkede 111 fuar gerçekleştirdi.Türk Onkoloji Vakfı kurucusu, Bilim Merkezi Vakfı Üyesi.
Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı ve Darülaceze Vakfı Mütevelli Üyesi.UFI Küresel Fuar Endüstrisi Birligi Üyesi.Uluslararası  Ticaret Fuarlarına Ulusal Katılımlardan Sorumlu Organizatörler Birligi İNTEREXPO’nun üyesi ve iki dönem başkanlıgı görevini yürüttü.Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Fuarlar Komitesi Üyesi, Türkiye Fuar Yapımcıları Dernegi Kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı.Fuarcılık konusunda yayınlanmış çok sayıda makalesi var. Referans Gazetesi, İş ve İnsan Bölümünde haftalık yazılarını sürdürüyor ve kesintisiz olarak 44 yıldır iş hayatında çalışıyor.
  Bunların dışında;

– Beşiktaş Jimnastik Kulübü Üyesi
– İstanbul Yelken Kulübü Üyesi
– Kemer Atlı Spor Kulübü Üyesi
– Moda Deniz Kulübü Üyesi.

Bütün bunlara ragmen 44 yıllık iş hayatına sıgdırdıgı herkese nasip olmayacak başarılı performansını reklam ve magazinden uzak kalarak sürdürmesi de ayrı bir başarı olsa gerektir.

Türkiye’de fuar denilince Tüyap akla geliyor, Tüyap denilince halk bilmesede sektör ve ilgililerce Bülent Ünal’ın akla geldiginide biz söyleyelim
Geçtigimiz günlerde bir gurup Hemşehrisi tarafından ziyaret edilen,  tevazuu sahibi, başarılı  işadamı,  uluslarası düzeyde önemli bir yöne tici olan Bülent Ünal, nüfus kayıtlarında Ankaradogumlu görünsede 1895 yıllarında  bölgede yaşanan sıkıntılar nedeniyle Kemah’tan İzmir’e göç etmiş Kemah’lı bir ailenin ogludur. Kemah’taki aile lakapları Kulaksızogulları olan  ve İzmir’e yerleşerek  iş hayatına atılan ailenin büyügü, yani Bülent Ünal’ınDedesi Tevfik beydir Tevfik Beyin Babası ise Osman Beydir.
İzmir’e yerleşen burada ticaret hayatına atılan ve kendilerine yeni bir dünya kuran Kulaksızogulları Ailesi geldigi yeri unutmamış, hep özlem duymuş ve soyadı kanunu çıkana kadar yaşadıkları İzmir’de  Kemahlı lakabı ile anılmışlardır.  Ancak nüfus memurunun huysuzluğu nedeniyle  Kemahlı veya Kemahlıoğlusoyadını alamadıkları için Ünal soyadı ile yetinmişler, dede her zaman Kemahlı Tevfik Bey olarak hatırlanmıştır.

Bülent Ünal, ailesinin hep baglı kaldıgı özlem duydugu atayurdu topraklara ve geçmişine olan ilgisi nedeniyle bütün araştırmalarına ragmen daha derin bilgilere ulaşamasada kapısını çalan Kemah’lıları kucaklayıp ”Hoşgeldin hemşehrim” diye karşılayıp, kucaklayacak kadar ve hatta onca işinin arasında gelen hemşehrilerine azami vakti ayırarak, onların dertleriyle dertlenecek kadar canı gönülden bir Kemah’lı. Köklerini tam bulamadıgı ailesinin yaşadıg atayurdunu Erzincan ve ilçelerini gezmiş, görmüş hep.