default logo

Başkan Mesajı

Bulent_Senver_BaskanMesaji_Web

Değerli Kitap Dostları,

Türkiye’de kitap okuma alışkanlığı ülkemizin insanına, ekonomisine ve geleceğine yakışmayacak kadar az.

Bir Japon bir yılda ortalama 25 kitap okuyor.

Bir İsviçreli bir yılda ortalama 10 kitap okuyor.

Bir Fransız bir yılda ortalama 7 kitap okuyor.

Bir Türk ise bir yılda ortalama 0,16 kitap okuyor.

77 milyon nüfusu olan ülkemizde okuma alışkanlığına sahip olan kişi sayısı sadece 40 bin.

Kitap okumak, en kolay ve en  etkili öğrenme yoludur.

Okuyan kişi, öncelikle kendine olan  güvenini artırır, düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş  açısı sağlayarak, olayları inceleme ve doğru değerlendirme yeteneği kazandırır.

Çok okuyan  kişiler zengin kelime dağarcığına sahip  olurlar. Hikmetli, etkileyici, inandırıcı ve güzel konuşarak hitap ettikleri kişilerde etki uyandırırlar.

Kitap okuyan insanların başka insanlarla ilişkileri güçlenir. Sosyal ilişkileri ve dünya görüşleri zenginleşir.

Kitap okumak insanın düşünce kapasitesini ve  kültür düzeyini arttırır. Hayal gücünü geliştirir, zihni açar. Yenilikçi ve yaratıcı olma kabiliyetini körükler.

Kitap okuyanlar daha hoşgörülü, sabırlı, uzlaşmacı ve vizyon sahibi olur.

Türkiye insanının kitap okuma konusundaki alışkanlıklarını ve sevgisini canlandırmak amacıyla Herkese Kitap Vakfı’nı kurduk.

Herkese Kitap Vakfı’nın kuruluş amacı, Türkiye’de kitap okuma alışkanlığını oluşturmak, sevdirmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak, yayınlanmış her kitabın, Türkiye’nin her yerinde tüm okuyucular tarafından eşit imkânlarla, kolay, hızlı, güvenilir ve ekonomik şekilde temin edilmesini sağlamak ve kitapların kaybolmadan gelecek nesillerin de faydalanmasına imkân yaratmak maksadıyla çalışmalar yapmak ve faaliyetlerde bulunmaktır.

Hepinizi “Herkese Kitap Vakfı’na” katılmaya davet ediyorum.

“Kitap Dostları Ailesine” hoşgeldiniz.

Sevgilerimle,

Bulent_Senver_Imza